Wie zijn we

 

HOME

‘Groenreporters’ is een team, verbonden door de fotografie en het geschreven woord. Johan De Meester en Santina leveren maatwerk van beeld en tekst binnen de brede waaier van toerisme, natuurtoerisme en huisdieren. Een van de troeven is dat zij als echtpaar elkaar voortdurend kunnen bijsturen. Omdat ze bij hun duobaan een ‘huisje op wielen’ gebruiken, overnachten ze ter plekke om met het mooiste licht te werken. ‘Binnen’, in zijn fotostudio, maakt Johan bedrijfsopnamen… van kamerplant tot huiskat. Interesse in een uitgave voor je bedrijf of je organisatie? Neem vrijblijvend contact op voor beeld en/of tekst!

Johan: ‘Ik ben de ‘man van het licht’. Ik ga dus hoogstzelden de deur uit zonder mijn fototoestel.’ Niet te verwonderen dat het archief bestaat uit vele duizenden opnamen, die per beeld of per thema kunnen opgevraagd worden. Los daarvan is het mogelijk om artikels of beeld in opdracht te laten maken. De opnamen worden gemaakt met professioneel materiaal van Canon, dat de hoogste resoluties garandeert. Bij het lenzenarsenaal ligt de nadruk op objectieven die ontworpen werden voor het in beeld brengen van architectuur.

Santina: ‘Ik heb een onverbrekelijke band met letters op papier. Mijn leven bestaat uit schrijven en lezen, in een wisselende volgorde.’ De teksten van Santina sluiten naadloos aan bij het beeld van Johan. Santina: ‘Als kind wou ik voor zigeunerin ‘studeren’. En eigenlijk ben ik het ook een beetje geworden, zij het in een modernere versie van de huifkar.’ Als freelancer werkt ze nagenoeg voltijds voor de grootste uitgeverij in Vlaanderen. Webteksten aanpassen, bedrijfsinformatie omzetten in een leesbare taal is een van de vele mogelijkheden die Groenreporters aanbieden.